Pellicano *****L Porto Ercole (Gr) Chef Michelino Gioia *

Posted by on 15 Settembre 2018

DINING Nature’s bounty, men’s talent CHEF Passionate about his work and Mediterranean cuisine, Michelino Gioia uses innovative techniques to transform traditional Italian recipes into contemporary creations. His greatest satisfaction lies in combining flavours and colours in a harmonious way. However, when creating and preparing his recipes, here spects two fundamental rules: give the right value

DINING

Nature’s bounty, men’s talent

CHEF

Passionate about his work and Mediterranean cuisine, Michelino Gioia uses innovative techniques to transform traditional Italian recipes into contemporary creations. His greatest satisfaction lies in combining flavours and colours in a harmonious way. However, when creating and preparing his recipes, here spects two fundamental rules: give the right value to the natural aspects of products and streng then the ties with the land.

RESTAURANTS

IL PELLICANO Gourmet Restaurant

Tuscany’s bounty of land and sea takes on divine Italian form under Michelin stars and moonlight. At Il Pellicano the gourmet Chef Michelino Gioia offers traditional Italian cuisine with a twist of international flavours. All the Chef’s favourites like pigeon, oyster, red mullet, lobster and shrimps are part of the menu, made with love and passion. After dinner a stylish trolley rolls out with slabs of velvety chocolate.

PELLIGRILL

Tuscan Grill The Pelligrill overlooks the sea and the pool terrace capturing all the freshness of the sea. Catch of theday is prepared in different delicious ways, traditional Tuscan cuisine – with its simple and incredibly tasty flavors – is preserved and enriched with products from bordering regions. Every morning fishermen present their catch at the kitchen door, lamb arrives from Lazio, T-Bone steaks from Chianina and Chef Gioia grazes the gardens for Mediterranean herbs.

CELLAR & BARS

BAR ALL’APERTO

Cocktail hour is anytime at the very Italian quisibeve: a terrace bar for lounging between sea and sky. Federico Morosi, the barman, is a connoisseur’s mixologist with a personal library of recipes. Healways swizzles in something from a local producer, the Pelican Martini has a hint of Mandarinetto, his Aperol Spritz has a dash of Elisir di China, he has written a book of recipes based on the local liquor Santa Maria Novella.

BAR IL PELLICANO

Every day, the sunset hour awakes the sophisticated Bar Il Pellicano, where piano notes drift on the night air and legends and royalty who have loved Il Pellicano, remain a vivid part of the evening. Federico Morosi and his staff delight guests withtempting cocktails accompanied by Chef Michelino Gioia’s finger food.

WINE CELLAR

The reign of our sommelier is a trove of treasures. Il Pellicano’s wine cellar boasts around 2000 bottles of the finest red, white and champagnes, including Sassicaia, Chardonnay Cuvèe de Bois and Bollinger.

ESPERIENZE CULINARIE
La ricchezza della natura e il talento dell’uomo

LO CHEF

Innamorato del suo lavoro e con una profonda passione per la cucina mediterranea, Michelino Gioia trasforma le ricette tradizionali italiane in creazioni contemporanee grazie a tecniche innovative.

La sua più grande soddisfazione è comporre un piatto abbinando in modo armonioso i sapori e i colori dei diversi ingredienti. Ma sono due i punti fondamentali per l’ideazione e la realizzazione di ogni sua ricetta: dare il giusto valore alla naturalità dei prodotti e rafforzare il legame con il territorio.

I RISTORANTI

IL PELLICANO RISTORANTE
Gourmet Restaurant

L’abbondanza di materie prime toscane di terra e mare, prende forma in piatti divini, da gustare al chiaro di luna. Al Ristorante Il Pellicano lo Chef Michelino Gioia offre una cucina italiana tradizionale che a tratti si fonde sapientemente con sapori internazionali. Tutte le materie prime preferite dello Chef, come il piccione, le ostriche, le triglie, l’aragosta e gli scampi, sono parte del menu, creato con passione e amore. Alla fine di ogni cena, un carrello con golosi cioccolati artigianali è offerto
a tutti gli ospiti.

PELLIGRILL
Il Grill Toscano

Il Pelligrill affaccia sulla piscina e sul mare, catturando tutta la freschezza del mare. Il pescato del giorno è sempre preparato in modi diversi e la cucina tradizionale toscana, con i suoi sapori
semplici e al tempo stesso incredibilmente gustosi, è preservata e arricchita con i migliori prodotti delle regioni confinanti. Tutte le mattine, i pescatori locali presentano i prodotti freschi, l’agnello arriva dal Lazio, la carne chianina dalla Toscana e Umbria e le erbe aromatiche direttamente dal giardino dell’hotel, seguito con cura dallo Chef Gioia.

CANTINA E BAR

BAR ALL’APERTO

L’ora del cocktail è in qualunque momento al “quisibeve” del Pellicano, sospeso tra cielo e mare.

Federico, il barman, è un esperto mixologist con un ampio ricettario personale, sempre pronto a stupire con qualche prodotto locale e meno noto, come il Mandarinetto del Pelican Martini, l’Elisir di China dello Spritz e le sue infinite ricette con i liquori di Santa Maria Novella, raccolte in un libro.

BAR IL PELLICANO

Ogni giorno la luce del tramonto risveglia il sofisticato Bar Il Pellicano, dove le note del pianoforte riempiono l’aria e le leggendarie famiglie che hanno amato questo hotel sono ancora vivide nell’atmosfera.
Federico Morosi e il suo staff intrattengono gli ospiti con cocktail irresistibili, accompagnati dal finger food dello Chef Gioia.

LA CANTINA

Il regno del sommelier è uno scrigno dei tesori.
La cantina del Pellicano offre oltre 2000 bottiglie dei migliori vini rossi, bianchi e champagne, tra cui Sassicaia, Chardonnay, Cuvèe de Bois e Bollinger.

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